Et unikt Porsche Center

Porsche Classic Center Son

Et unikt Porsche Center


Porsche Classic Center i Son er et møtested for ekte Porsche-entusiaster. Hit kommer det kunder fra hele verden, og i Son finner du ekte veteraner i bransjen. Alle har en glødende interesse for Porsche.

Lekre detaljer

I 2017 åpnet Norges første Porsche Classic Center, og det i Son. Senteret er det tredje i hele verden. Her steller man ikke bare med kjøretøy, men er med på å forvalte en kulturarv.

Egen Classic-grad for Porsche-teknikere

De verkstedansatte som skrur på de gamle modellene har helt spesiell erfaring. Og, det ryktes at hver ansatt selv har en Porsche i garasjen. Det er en egen Classic-grad for mekanikere som går utenpå sertifiseringen for å mekke på nyere biler. I verkstedhallen finnes det tusenvis av deler og komponenter – og alt skal være originalt. Her utføres alt fra mindre reparasjoner til full restaurering. Om lag 75% av alle Porscher som er produsert siden 1948 er fortsatt i drift!

Erfarne mekanikere

Verdt et besøk

I Classic senteret er det hele tiden utstilt et antall gamle Porscher. Flere er sjeldne og spesielle modeller. I følge Porsche blir en av deres biler «Classic» når det er mer enn ti år siden modellen gikk ut av produksjon i Stuttgart, Tyskland.

Senteret i Son legger vekt på at man ikke skal være snobbete – så her går de ansatte i ola bukser. Det skal ikke være en terskel for å komme inn – så alle med lidenskap for bil og særlig Porsche uansett lommebok er velkomne!

Mye spennende å se

Del denne artikkelen