En prisbelønt forfatter

Tor Åge Bringsværd leser høyt fra en bok. Foto.

En prisbelønt forfatter


I den lille hemmelige landsbyen i Akershus bor Tor Åge Bringsværd skriver Gyldendal forlag på sine hjemmesider. Det er altså Hølen – og her har forfatteren skapt sitt Karsten og Petra univers.

Karsten og Petra

I snart 30 år har forfatter Tor Åge Bringsværd og illustratør Anne G. Holt gledet tusenvis av barn med bokserien om Karsten og Petra. Det handler om to førskolebarn, hvordan det er å gå i barnehage, og hvordan det er å ha en bestevenn. Vennskap, lek og trygghet beskrives med humor og varmen. Det har etter hvert blitt mange bøker, filmer og tv-serier om de populære figurene.

Den første boka om Karsten og Petra utgitt i 1992. Foto.
Den første boka kom i 1992

Slik åpner den første boka: «Her er Karsten. Fire år. Pysjamasen hans er rød. Med hvite streker og prikker. Han ligger på maven. Bruker kosedyret sitt som pute. Kosedyret heter Løveungen».

En populær forfatter

Bringsværd har siden 1990 vært bosatt i Hølen. Herfra har han skrevet mange av sine mest populære bøker. Den prisbelønte forfatteren har passert 80 år, og i jubileumsåret 2019 mottok han den prestisjefylte Anders Jahres kulturpris, samt ble tildelt Vestby kommunes kulturpris.


Del denne artikkelen