Sherpastien i Hvitsten

Hvitsten sherpa sti

Sherpastien i Hvitsten


Sherpastien mellom Emmerstadbukta og Hvitsten er et kunstverk av en sti. Her har sherpaer fra Nepal laget trappetrinn og stier i et bratt terreng tett på fjorden.

I 2012 gikk fire sherpaer fra Nepal i gang med å «håndlage» 150 meter av kyststien. Sherpaene har gjort en fantastisk jobb med å anlegge trapper og stier, kun med bruk av naturstein fra området og egne håndverkstradisjoner. I Vestby kan man nyte av godt av denne kunnskapen, og vandre trygt langs med fjorden. Turen er på 2,5 kilometer, og utsikten er nydelig.

Kart over området

Hvitsten

I Hvitsten går stien gjennom hytteområder og gammel hvit trehusbebyggelse. På torget i Hvitsten ligger de særpregede sjøbodene fra 1700-tallet på Andersbrygga som er et av de få gjenværende sjøbodanleggene i Oslofjorden. Om sommeren arrangerer Hvitsten Vel pubkvelder i en av sjøbodene, og utsikten og stemningen en varm og stille sommerkveld er magisk. Les mer om Hvitsten her.

Pubkveld

Emmarstadbukta

Emmerstadbukta har sin egen historie. Her lå i sin tid seilskutene klare for å frakte tømmer sørover til Europa. I bukta er det funnet vrak av skip datert tilbake til 1500-tallet. For den som er glad i Sigrid Undset og hennes middelalderromaner er bøkene om Olav Audunssøn i Hestviken et must! Det første bindet kom ut i 1925 og er en mektig beskrivelse av livet her i middelalderen. Olavs slektsgård Hestviken er lokalisert til Emmerstadbukta, og Undset har beskrevet gården og dens nære omgivelser på en troverdig måte. Her kan du lese mer om Emmerstadbukta.


Del denne artikkelen