Den lille fiskebutikken på brygga i Son

Den lille fiskebutikken på brygga i Son


Fiske har i mange hundre år vært en viktig inntektskilde for folk i Son. I dag er det ikke mange igjen, men noen er det! Og på brygga i Son er det et levende fiskemottak og en god, gammeldags fiskebutikk med godsaker i disken, Son Brygge og Fiskebutikk.

Et levende fiskemottak

Sonsreker

Reker og annen skalldyr smaker best i måneder med R i. I Son leveres det fisk og skalldyr hele året. Sonsreker er viden kjent, og fiskes rett ut i Oslofjorden utenfor Son. Kjennere vet hvem som har vært ute og trålet reker, det kjennes på smaken. Rekene kokes om bord før de lastes i land, ferskere blir det ikke.

Sonsreker

Havets delikatesser og skalldyrkasser

I fiskebutikken bugner det av fersk fisk – og dagens fangst bestemmer hva som er til salgs. Råvarer som ikke kan fiskes i Oslofjorden sendes til Son fra gode leverandører i Nord-Norge. Skalldyrkassa fra fiskebutikken har blitt en stor suksess, og den har prydet mange festbord. Den settes sammen av masse deilige skalldyr – fiks ferdig rett på bordet.

Skalldyrkasse

Fagfolk bak disken

Ketil og Øystein har virkelig peiling på det de selger. De diskuterer gjerne oppskrifter og tilberedelse. Det er ikke hverdagskost å oppleve en skikkelig god gammeldags fiskebutikk, og mange reiser langveis fra for å handle her. Følg fiskebutikken på Facebook for bilder av hva som er i disken i dag, konkurranser og åpningstider.


Del denne artikkelen