10 flotte opplevelser utenfor Vestby

Berg og dalbane på Tusenfryd.

10 flotte opplevelser utenfor Vestby


Vestby, Hølen, Hvitsten og Son er alle fine steder å ha base for å utforske kommunen og andre opplevelser som ligger ganske så nære Vestby. Inntil 40 minutters kjøretur fra Vestby er det flere fine steder og aktiviteter å besøke når man først er på denne kanten av landet.

1. Tusenfryd

Norges største fornøyelsespark Tusenfryd med 34 attraksjoner og over 500.000 besøkende årlig. En 15-20 minutters kjøretur fra Vestby til Vinterbro.

En dag full av adrenalin i Norges største fornøyelsespark Tusenfryd.
Foto lånt fra Tusenfryd

2. En kortreist sydentur til Villa Malla

En liten smak av ferie med palmetrær, sandstrand og iskiosk. Villa Malla på Filtvet er en kort båttur unna fra Son, lett å komme til med fergen Baronessen. Et perfekt eventyr i hverdagen. Nyt en herlig lunsjbuffet i restauranten med fantastisk mat inspirert av all verdens gode smaker. Så tilbake til Son med fergen igjen.

3. Rib-Safari med Safari Adventures

Book Rib-Safari med Safari Adventures! Du kan bli plukket opp på brygga i Son eller om du kommer sjøveien med Rib for en herlig helg i Son eller Hvitsten.

4. Oscarsborg Festning

Hopp på fergen Baronessen for en dagstur til Oscarsborg. En øy med mye historie. Mest kjent for senkningen av den tyske krysseren «Blücher» den 9.april 1940. I dag er øya åpen for besøkende. Det er museum, utendørs scene i borggården, hotell, samt flere restauranter og gallerier på øya.

5. Kunst og natur på Alby

Alby er et stort flott galleri, et fantastisk skogsområde for en gåtur eller joggetur, småbutikker, badestrand og ikke minst den berømte Albykringla. Nærhet til Røed Gård som også huser galleri, utsalg for lokale kunstnere og en koselig kafé. Vel verdt et besøk altså. En kort kjøretur til Jeløya som ligger like ved Moss Sentrum.

6. Kanotur gjennom slusene i Haldenkanalen

Hva med å leie en kano og padle gjennom slusene? I Haldenkanalen kan du oppleve 3 slusesteder og 8 slusekammer med Brekke Sluser som den høyeste med hele 27 høydemeter.

Padle langs Haldenkanalen og passere de mange slusene.
Foto lånt fra Visit Østfold/Haldenkanalen – Fotograf: Jonas Ingstad

7. Kiting på Larkollen

Larkollen er kjent som en av Oslofjordens beste kitesteder. Kjør til Danmarkstranden like ved Larkollen Camping.

8. Østfoldbadet

Ta en dagsutflukt til Norges «beste» badeland, Østfoldbadet.

9. Gamlebyen i Fredrikstad

Gamlebyen regnes i dag som Nordens best bevarte festnings by. Vel verdt en tur med brosteinsgater, småbutikker, historie, – en liten smak på en annen tid.

10. Kråkesølvgruvene på Nesodden

Klar for et lite eventyr? Kråkesølvgruvene er et flott sted å dra på dagstur. Gruven er en trang gang som går 30 meter innover i fjellet og ender i en mektig hall. Fra Vestby er det 30 minutter i bil.


Del denne artikkelen