Julestemningen i Vestby, Son, Hvitsten og Hølen

Julestemningen i Vestby, Son, Hvitsten og Hølen


Det blir mørke kvelder, herlig mørketidsbelysning henges opp, julegaver kjøpes inn, gode måltider inntas med nære og kjære både hjemme og på restaurant. Så koselige steder vi bor på og besøker, alle perlene har sin herlige julesjarm å by på. Jakten på julestemningen kan begynne.

Julegrantenning og julegateåpning

Det blir herlig julestemning i hele kommunen. En dæsj dugnadsånd, støtte fra kommunen og lokalt næringsliv holder liv i tradisjonene vi har på de enkelte stedene. Julestemning med marked, fakkeltog, julebelysning, besøk av nissen og pepperkaker. Sjekk ut programmet for Vestby, Son, Hvitsten, Hølen og Garder.

Masse fin julebelysning lyser opp alle stedene i kommunen gjennom hele førjulstiden og videre i mørketiden som fortsetter gjennom vinteren. Belysningen skaper herlig stemning. Har du fått opp mørketidsbelysningen enda?

Julestemningen på Ramme

Familiegilde og julekonsert

Få julestemningen på Ramme. Det inviteres til herlig julelunsj fire søndager fremover, hvor den ene av de, den 5.desember, avsluttes med en konsert av Stian Carstensen og Elias Akselsen som spiller julen inn. Kan dette få frem den riktige julestemningen?

Kan kombineres med lysvandring i den vakre havlystparken, snekkerverksted, julemarked, eventyrstund eller en sving i den kjempestore husken.

Juleverksted, julemarked og julehygge

Son Kystkultursenter inviterer til julestemning alle adventshelgene. Alle helger er det marked og juleverksted. Alex har byttet ut sjørøverhatten med nisselue. På årets juleverksted kan barna male julepynt til treet og til eget rom, et julesmykke eller et fint juletre til å sette på bordet. Alle barn er hjertelig velkommen!

Den første søndag i advent blir det i tillegg tenning av julelys og sang og musikk fra Soon Blandede Kor og Soon etter frokost. Tommy gir oss noen go’ord i adventstiden. Her finner du garantert julestemningen! ✨ Kafeen er åpen med kaffe, kakao og vafler.

Dato: Lørdager og søndager i adventstiden
Tid: 12:00 til 16:00

Julen synges inn

Å gå på konsert ved juletider er en hyggelig å tradisjon for mange, endelig kommer julefølelsen snikende. Akkurat det vi trenger for å komme i stemning. I år er det flere konserter planlagt; Julekonsert med Vestby Gospelkor, Julero med Pust, Trine Rein Julegaven og Julekonsert med Hølenkoret.

Juleteater som setter stemningen

Bifrost Hølen Regnbueteater inviterer til forestillingen «Bygda som glemte alt» med Bifrostgruppa Volve, sanggruppa Sjøstjernene og gitar- og blåseelever fra Vestby Kulturskole.

Dato og tid: Lørdag 20.november – 15:00
Sted: Hølen Skole

Forestillingen har allerede vært. Det var kjempegøy for store og små. En ny forestilling settes opp på nyåret med en av de andre teatergruppene fra Bifrost. Følg med på kalenderen vår, vi publiserer så fort vi vet mer.

Ensomt tre søker julegaver

I samarbeid med hjelp oss å hjelpe Østfold formidler Son Spa gaver til de som trenger det aller mest. Vil du hjelpe?

🎁 Kjøp en gave
🎁 Pakk den inn
🎁 Skriv på hvilken alder og hvilket kjønn gaven kan passe til
🎁 Legg julegaven under treet som venter i lobbyen på Son Spa
🎁 Son Spa spanderer en kopp kaffe, kakao eller te

Julemarked

Julestemningen kommer først når man har vært på et riktig koselig julemarked. Denne julen blir det marked i Vestby (20-21.november) og Son (27.november).

Kjempekoselige julemarkeder det ble, tradisjonen tro. Så mange kreative mennesker som hadde laget mye fint som passer som julegaver under årets juletre. Rakk du ikke årets julemarkeder er det flere av utstillerne som kan kontaktes direkte for bestilling.

Koselig nissevandring for barna

Vestby Bygdekvinnelag ønsker barnefamilier velkommen til en hyggelig førjulsstund, en nissevandring i adventsmørket. Følg faklene, finn nissene og les nisselovene. Inne i skogen venter julemusikk, bål for grilling og å varme seg ved og nissens sekk som barna kan legge ønskelister i.

Dato og tid: Søndag 5.desember – 16:00-18:00
Sted: Parkeringen ved Risil og vandring inn i skogen derfra

Er det disse nissene barna finner i skogen? Uansett kommer nok julestemningen på plass på årets nissevandring på Pepperstad.

Julekino

Bygdekinoen i Hvitsten inviterer til fremvisning av to herlige julefilmer på Hvitsten Grendehus. De kickstarter med den nye versjonen av Tre nøtter til Askepott mandag 22.november klokken 18:00 og følger på med Brillebjørn feirer jul mandag 6.desember klokken 18.00. Koselig stemning på bygdekino hvor man kan velge selv hvor man vil sitte, kjøpe godteri, popcorn og drikke i kiosken. Ikke stupmørkt lokale, forståelse for høye utrop og noe småsnakking, samt passe laidback skulle man trenge å snike seg ut. Perfekte kinosalen å debutere med sitt første kinobesøk! ANBEFALES!

Juleeventyrstund

På Son Bibliotek blir det eventyrstund med Hanne Dahle hvor hun forteller historien om Gubben og katten som får julebesøk, og kanskje blir det tid for en sang og et besøk av selveste katten Findus også?

Dato og tid: Lørdag 27.november – 14:00
Sted: Birkelandsgården – Son Bibliotek

Eventyrstunden har vært, men Hanne Dahle kan du møte på Ramme Gård med sin koselige forestilling Pling i Bollen lørdager og søndager i adventstiden.

Støtt Julefeiringen for alle

Vestby Frivillighetssentral inviterer til julefeiring på Prestegården den 24.desember. Et fantastisk flott initiativ for at alle skal ha noen å feire julen med. Ingen skal behøve å sitte alene på julaften hvis det ikke er selvvalgt. Det serveres velkomstgløgg, tradisjonell norsk julemat (ribbe eller pinnekjøtt), dessert, kaffe og kaker. Julesang, pyntede bord og glade mennesker sørger for god julestemning.

Arrangementet er gratis for deltakerne.
Ønsker du å gi et lite bidrag til arrangementet, følg linken og støtt Frivillighetssentralens SPLEIS <3

Pynte til jul

Ta en turen innom de mange fine butikkene som selger julepynten, julebelysningen, juleblomstene, juledukene, juleputene, juleserviettene og alt annet julete som setter stemningen. Hus og hytter blir juleklare og fine etter en tur innom Son Blomster, Torvgården, Galleri Soon, MPM Interiør, Flyt – en livsstil, Godset Bruktbutikk og flere av butikkene på Vestby Storsenter.

Julestemningen kommer snikende.

Handle julegaver

Gavekort og julegaver fra lokale butikker, restauranter, gallerier eller på velvære.

Gavekort er den perfekte gaven til den som har alt, den som trenger litt kjærestetid, den som trenger en kveld med gutta/jentene, den som ønsker å ta med familien på restaurant, den som elsker å spise ute, den som setter pris på det lokale tilbudet, den som har en lang ønskeliste, den som elsker alt og ikke klarer å velge, den som liker å velge selv, den som trenger litt egentid, den som fortjener å skjemmes bort, den man er glad i.

julegave under treet
UTFORDRING – Klarer du å handle alle årets julegaver fra steder i kommunen?
Kortreiste gaver?

Vi har mye lokal produksjon i kommunen vår som kan passe godt under juletreet. Vi har Hotsociety chilisaus, konfektsjokolade fra Aleksandersson Chocolate Lab (lager også sjokoladejulekalender i år), kunst fra mange lokale kunstnere hos Galleri Soon, herlig brødbakst fra Håndverksbakeriet, Vin og vinproduksjon med Pennesi Vin, vesker, forklær og lommebøker fra Green Lightning Leather, honning fra Vestbi eller Hønning, lokale reker og annen fangst hos Son Brygge og Fiskebutikk, strikkede votter og annet som kan kjøpes på lokale julemarkeder, kjøtt fra lokale produsenter som Holm Søndre, Pepperstadhjort, Grorud Gård, Erikstad Gård og Jord Gård. Mangler det noen på listen over lokal produksjon, tips oss gjerne!

Vertskapsgaver kan være blomster og det kan være noe annet. Bare kreativiteten setter grenser.

#handlelokalt


Del denne artikkelen