Familie

sonkystkultursenter_sjorover

Familie


En liten kjøretur fra Oslo kan du ta med deg barna på mange forskjellige aktiviteter.

Besøk shoppingparadis i Vestby. Åpen gård på Ramme. Herlig “sørlandsidyll” i Son. Småbyliv i Hølen med elva som renner gjennom sentrum. Det er muligheter for krabbefiske, lekeplasser, skatepark, lekeland, spise masse is, Ellers er det mange flotte naturopplevelser for voksne og barn i hele kommunen.

Krabbefiske, maleprosjekter, bygge egen trebåt og spise rømmevafler

Ta med barna på en bryggesleng i Son. Der ligger det sentralt i Glenneparken en lekeplass og rett ved siden av finner dere et fantastisk koselig sted, Son Kystkultursenter, med aktivitetsopplegg for barn hele året. De større barna kan snekre sammen en egen propellbåt for en testrunde nede i vannkanten. Kystkultursenteret har alt av nødvendig utstyr for krabbefiske klart til utlån for fisking på brygga. I tillegg kan man male figurer, penaler, skjellsmykker, båter og masker, støpe egne tinnsmykker. Et par ganger i sommerhalvåret arrangerer Alex den Infernalske og Grusomme, Sjørøver-Snuppa og gjengen et ekte sjørøvershow. Et nytt, spennende eventyr hvert år! På vinterstid legger Alex piratlua på hylla og finner frem nisselua. Her serverer de faktisk “Verdens beste rømmevafler i Son”.

Beliggenhet: I et rødt hus rett ved bryggekanten i Son, mellom lekeplassen i Glenneparken og Galleri Son. 

Barnas verksted hos Kystkultursenteret

Besøke Nordens største innendørs lekeland

Ta med barna til Eventyrfabrikken og barna får tidenes opplevelse. Noe nærmere barneparadis kommer man ikke. Et lekeland som treffer midt i hjertet på et hvilket som helst barn. Det er sklier, dinosaurer, trampoliner og klatrebygg for barn. Også er det en egen del for de aller minste. 

Beliggenhet: Vestby Nord, like syd for Oslo Fashion Outlet. 4 minutter fra E6-avkjøringen.

Gå på skattejakt med Geocaching

Med appen Geocaching kan det bli enkelt å få med seg barna på oppdagelsesferd på nye steder og kjente steder. Du går på en ekte skattejakt hvor du finner frem til postene ved hjelp av GPS i stedet for kart og kompass. Det er mange skatter å finne i Vestby, Hvitsten, Hølen og Son. Noen ganger kan det være du finner frem til små «skatter», andre ganger store. Noen skatter skal bare loggføres som funnet, andre er bytteskatter i tillegg. En utrolig morsom aktivitet for store og små, gamle og unge. Husk å alltid ha med noe å skrive med og en bytteskatt i tilfelle.

Beliggenhet: Over 250 skatter å oppdage i sentrums- og naturområder rundt om i Vestby, Hølen, Hvitsten og Son. Last ned appen.

Bestige nest høyeste fjelltopp i Son sentrum med utsikt helt til Horten

Hva er obligatorisk på en visitt til en perle ved sjøen? Det må være å finne nærmeste utkikkspunkt for flott utsikt så langt øyet kan se. Veien opp til Mølleråsen er et spennende eventyr og passe lang tur for barn å være med på. Førstemann opp bakken!

Beliggenhet: En kort gåtur fra Kiwi i Son sentrum, opp Labobakken og når dere er nesten på toppen av bakken er det skiltet til Mølleråsen til venstre.

Stien opp til Mølleråsen

Nyt en avslappende dag på en av de mange flotte strendene

I kommunen har vi flere flotte strender å velge blant for dagens dukkert eller dagens hoppeutfordring. Vi har sandstrender ofte i en kombinasjon av strand, svaberg og gressplen. Vi har Krokstrand med sandstrand, flytebrygge, gressplen, volleyballbane, toaletter og en egen kiosk drevet av The Coffee Van. I Emmerstadbukta er det en liten brygge å hoppe fra, sandstrand, gressplen, flytebrygge og en egen bålplass. Er det små barn i flokken er det langgrunt og fint på Skutebaugen. Her er det sandstrand, badetrapp og fine skyggeplasser. Sonstranda ligger nære Son Sentrum, en akkurat passe lang gåtur for et bad. En liten sandstrand, noe gress, mye svaberg, badeflåte og 3 meter stupetårn.

Beliggenhet: Vestby har flere barnevennlige og flotte strender langs kysten i Son og Hvitsten.

Lag morsomme figurer av steiner dere finner på stranden

Ta en spadag med barna

La barna få en innføring i spa og avkobling. La barna ta del i sparitualer. Roe ned og koble av fra den digitale hverdagen. En pust i pakken og la livet gå i sakte fart. Lære barn hvordan man nyter spa – et sted for ro og velvære.

Beliggenhet: Son Spa, 5 minutter fra Son Torg.

Åpen gård hos Ramme, deilige kanelboller og en kjempestor huske

Rett innenfor inngangsporten er en kjempehuske. Her kan barna absolutt bli værende en stund. Fint med kroa like ved så de som er med kan kjøpe seg noe å ha i hånden mens man følger med. Ramme Gård er vel verdt et besøk med barn i alle aldre. Ta med barna til Svanedammen (ref. Snøfall der orakelet møter Julius, det er fra Ramme Gård).

Beliggenhet: 10 minutter med bil fra avkjøringen til Vestby Syd.

Kjempehuske på Ramme

Kunst og kultur

Hvert år arrangeres tre fantastisk flotte festivaler her i Vestby. Vi har Hvitsten Salong som viser utstillinger, arrangerer kunststi og musikkopplevelser. En dag har de spesielt barna i fokus, en egen dag hvor barna får kreative oppgaver og lager de flotteste figurer, tegninger og malerier. Kunstner for en dag. Sånafest er en festival for nyskapende dans, teater, og stedsbasert kunst. De ønsker å være en festival for aldre med arrangementer på dagtid og kveldstid. Barn kan oppleve marked, teater, musikk og annen underholdning. Kulturdøgn Soon er en kulturfestival som er ment å være et lavterskeltilbud hvor alt av arrangementer er gratis. Det er konserter, danseoppvisninger, ansiktsmaling og masse mer til.

Beliggenhet: Hvitsten Salong i Hvitsten, Sånafest i Hølen og Son, Kulturdøgn Soon i Son.

Ut på tur, aldri sur!

Langs kysten går den flotte Kyststien, en godt merket løype hvor barna kan løpe fra merking til merking. En oppdagelsesferd for store og små. Enten man bare går turen fra sentrum til Sonstranda eller videre til Skutebaugen, eller ønsker å gå større deler av stien.  Har man behov for å røre litt ekstra på seg, er det en flott tur langs elven Såna til sjarmerende Hølen som kan tas enten på sykkel eller til fots. Turen frem og tilbake til Hølen er også veldig fin og lett fremkommelig med barnevogn. Ødemørk byr også på gode barnevennlige turmuligheter. Her er det mulig å grille på grillplassen litt nedenfor Ødemørkstuen og det kan være spennende for ungene med den supre gapahuken rett ved. På søndager er det åpent for salg av kaffe og vafler for de som måtte ønske det. Fra Ødemørkstua kan man også gå Eventyrstien, den er laget spesielt for å vekke barns interesse for natur og oppdagelsesferd. Anbefales på det varmeste!

Beliggenhet: Mange fine turområder over hele kommunen, i Vestby, Hølen, Son og Hvitsten.

Trenger du flere tips?

Under Naturopplevelser finner du enda mer å oppdage!