Turist i egen kommune

Turist i egen kommune


I tiden vi er inne i har avbrekket fra hverdagen om mulig blitt enda viktigere enn før. Vi skal holde oss hjemme, møte færrest mulig mennesker, holde avstand og ikke reise hvis vi ikke må. Det er viktig å kunne ta en timeout fra livet hjemme. Hva er vel da bedre enn å utforske stedet vi bor.

Vestby har masse å by på, kanskje også noe du ikke visste om fra før. Vi har utforsket litt for deg, men det er nok fremdeles mange uante perler der ute som også kan føres på listen over ting å se og oppleve.

Staycation eller Sleepcation

Få en følelse av ferie med en liten overnatting et annet sted enn hjemme. Alenetid eller med en du tenker kan ha godt av en miniferie. Drinker i baren, middag i restauranten, hotellfrokost, og så tilbake til hverdagen igjen. Et lite avbrekk kan være akkurat det du trenger. Sjekk inn på Son Spa eller Ramme Fjordhotell.

Tid for en pust i bakken

Sykle en tur langs elva med endestasjon Hølen

En passe lang sykkeltur mot Hølen. Starter du ved brua i Son vil du etter 15 minutter på sykkelsetet (eller 45 minutter til fots) ha passert den brusende Hølenselva og stanset utenfor den idylliske lunsjplassen Hølen Kafé. Tid for litt nytelse før man tenker på returen. Her serverer de noe for enhver smak, blant annet italiensk pizza, vafler, deilige kaker. Skulle det være interessant med noe i glasset står det også på menyen.

Handle lokalt

Utfordre deg selv til å handle flest mulig julegaver i egen kommune. Det er mange fine butikker her som samlet dekker det meste, både kjedebutikker og små nisjebutikker. Hva med å gi gavekort på en restaurantopplevelse? Nå som mange er på hjemmekontor kan det være en idé å gi et hjemmelaget kaffe-gavekort hvor du kan møte en venn til en kaffe i Son en gang i uka. Mange butikker leverer på døren om du spør om det.

Sjekke ut de mange lokale arrangementene

I kommunen vår er vi så heldig å ha mange koselige steder som setter i stand arrangementer. Vi har pub-quiz The Coffee Shop for den konkurranselystene, strikkekafè hos The Coffee Shop for de strikkegale, konserter hos Son Spa, Ramme Gård og The Coffee Shop for de musikkinteresserte, galleriutstillinger for de kunstinteresserte, festivalene for de kulturinteresserte, vinsmaking hos Kaos Pizza og Restaurant for de vininteresserte. Som turist i egen kommune kan det være gøy å prøve noe man egentlig ikke ville gjort til vanlig, litt som når man er på ferie. Teste og utfordre egne grenser.

Nyte en fantastisk middag ute eller inne

Vestby har et veldig variert tilbud på spisesteder enten om dere ønsker å henge ut på hjemme i joggedress med takeaway eller spasere til nærmeste restaurant for den koselige stemningen, de gode matrettene og den deilige vinen.

Nye turruter

Hva med å utforske nye turruter i den flotte naturen vi er omringet av. Har du sjekket ut Kyststien og Pilgrimsleden? Kyststien går fra Solbergelva til Søndre Brevik og er totalt 20 kilometer lang. Om ikke det frister med hele i et jafs kan ruta deles opp i mange, fine småturer. Ønsker du en stopp underveis er det flere fine utsiktsplasser hvor du kan fyre opp et bål når det er sesong for det. Eventuelt kan du gå slik at du avslutter på Ramme Kro og Restaurant for en matbit der, eller i andre enden av stien på en av flere restauranter i Son. Ønsker du å gå Pilgrimsleden går ruta fra Brevik til Vestby Kirke. Her er det mye fin natur å se underveis. Følg de røde skiltene.

Oppdage små perler i Son med flott utsikt

I Son har vi Garpefjellet med flott utsikt over Sonskilen med opparbeidet bålplass og to husker. En passe lang tur ikke 15 minutter fra brua. Fra toppen av Mølleråsen kan du se utover Sonskilen i retning Horten. Går du mot toppen av Vardåsen ser du utover mot Bevøya, Jeløya og Horten.

På toppen av Mølleråsen med utsikt over Son

Overnatte i det fri

På Vardåsen med utsikt mot Horten er det kjempefint å fyre opp bål og du finner mange trær å henge opp hengekøya i for å overnatte. Et annet sted som er veldig fint ligger litt lenger inn i Oslofjorden, stranden Hulvika. Her er det et par områder i skogen som er egnet både for telting og for overnatting i hengekøye. Etter en slik naturopplevelse er det helt fantastisk å starte dagen med en dukkert fra svaberget nede ved vannkanten. Vi har noen nærliggende naturområder som føles litt vårt, en av de må vel sier å være øya Bile som hører til Moss. Her er det passende å dregge opp med en liten jolle for så å slå opp telt på gressplenen og bli over natten. En fantastisk fint opparbeidet bålplass med benker rundt. Dagens middag kan være det man får på kroken. Leve som Monsen for en dag.

Flotte parker i Hvitsten

Ta et historisk dypdykk i gallionsfigurer. 37 stykker står de på utstilling i gallionsfigurparken i Hvitsten. Flotte smykker til Fred Olsens rederskip. De ble tolket som «skipets sjel» og skulle bringe med seg lykke og hell. I perioden 1938 til 1976 sto disse på rederskip som reiste rundt i verden. Nå står de i Hvitsten som et stykke historie. Har du ikke vært i Havlystparken på Ramme Gård bør du absolutt ta turen. Den er helt magisk. Gartnerarbeid utført til fingerspissene.

Gallionsparken i Hvitsten

En liten smak av Italia

Ønsker du en smak av feriefølelsen? Ta middagen hos Kaos Pizza og Restaurant hvor de rødrutete dukene, den hjemmekoselige stemningen og den italienske kokken tar deg til Sicilia i Italia.