Vennetur

vennetur_bilde

Vennetur


Staycation, et avbrekk fra hverdagen. Så deilig å senke skuldrene og ta en liten avstikker fra hverdagslivet. 

Ta med vennegjengen til Vestby med sine idylliske småsteder langs sjøen, som et kunstmekka med gallerier og utstillinger, flott natur som kan nytes til fots og på sykkel, shoppingmuligheter, herlige smårestauranter og kafeer.

Hva har dere lyst til? Avslapping? Aktivitet? Shopping? Kanskje litt av alt? Her har vi plukket ut noen tips til den perfekte venneturen.

Kombiner utflukten til Vestby med deilig avslappende spa-behandlinger, ett dypp i havet etterfulgt av en tur innom badstuflåten til Son Spa for å få varmen. En vennetur blir fullendt med litt shopping, enten om det er i små, spesialiserte butikker i Son og Vestby sentrum eller om dere tar turen til Oslo Fashion Outlet for å gjøre et kupp på merkevarer.

Sykle en tur langs elva med endestasjon Hølen

En passe lang sykkeltur på fin grusvei med skog, jorder, koselige hytter og eneboliger på ruta oppover mot Hølen. Starter dere ved brua i Son vil dere etter 15 minutter på sykkelsetet (eller 45 minutter til fots) ha passert den brusende Hølenselva og stanset utenfor den idylliske lunsjplassen Hølen Kafé. Tid for litt nytelse før man tenker på returen. Her serverer de noe for enhver smak, blant annet italiensk pizza, vafler, deilige kaker. Skulle det være interessant med noe i glasset står det også på menyen.

Idylliske Hølen med trange gater, elva og småbysjarm

Ta fatt på kyststien fra Vestby til Son

Tar dere en todagers og er interessert i flere fysiske utfordringer kan dere begi dere utpå hele eller deler av Kyststien gjennom Vestby. Den går fra Solbergelva til Søndre Brevik. Totalt er turen 20 kilometer lang og tar i sin helhet ca. 3,5 timer. Om ikke det frister med hele i et jafs kan ruta deles opp i mange, fine småturer. Kyststien går stort sett på små fine veier og stier, men med variert terreng og noe trapper er ruta kun egnet til fots. Det er enkelt å finne veien, bare følg de blå kyststiskiltene. Ønsker dere en stopp underveis er det flere fine utsiktsplasser hvor dere kan fyre opp et bål når det er sesong for det. Eventuelt kan dere gå slik at dere avslutter på Ramme Kro og Restaurant for en matbit der, eller i andre enden av stien på en av flere restauranter i Son. Er dere her på sommerstid kan dere fint pakke med badetøy for en dukkert underveis på ruta.

Sjekke ut små nisjebutikker og de litt større butikkene

Ingen vennetur uten litt shopping, enten det er til en selv eller som reisegaver til de som ble hjemme. I Vestby og Son finnes det flere herlige nisjebutikker med et vareutvalg som er nøye utvalgt av de som driver butikken. En med lidenskap bak disken som lever ut drømmen. Skippet dere gåturen med påfølgende lunsj finnes det flere fine lunsjsteder i nærhet til alle handlestedene. I Vestby finner dere flere kjente og kjære kjedebutikker. Det er mange store merker på Oslo Fashion Outlet hvis dere er ute etter å gjøre ett kupp eller to.

Kjenne litt på lokalfølelsen

Hva med litt mingling med de lokale for å få ordentlig feriefølelsen. Meld dere på kveldens pub-quiz, minikonsert, stand-up, galleriåpning, kunst- og kulturfestival. Følg med på hva som skjer i Vestby.

Nyte en fantastisk middag ute eller inne

Vestby har et veldig variert tilbud på spisesteder enten om dere ønsker å henge ut på hotellrommet i joggedress med takeaway eller spasere gatelangs/bryggelangs for å ta innover dere den totale opplevelsen av lokal sjarm de forskjellige stedene kan by på. Blir dere utover kvelden, er det også hyggelige utesteder med topp stemning.