Se og gjør

Holdbart selger overskudds-dagligvarer til hele Norge. Bakgrunnen for idéen var at det blir kastet enorme mengder dagligvarer i Norge, var som aldri når ut til butikkene. 
Det er med stor glede Vestby turlag og Vestby kommune nå kan tilby kart over stiene som stigruppa i Vestby turlag har ryddet, merket og skiltet. Arrangerer tur på onsdager, torsdager og noen søndager.
Vestby kommune bygger nytt kulturbygg i sentrum. Kulturkvartalet skal bli et estetisk og arkitektonisk signalbygg som skal fungere som et inkluderende samlingspunkt i kommunen.  STOR åpningsfest 1.september 2023. 
Vi tilbyr paintballutleie, noe som vi har gjort siden 1999. Du finner oss 10 minutter unna Vestby Sentrum i naturskjønne omgivelser.
Son Bike Arena består av kilometervis med utfordrende og spennende terrengløyper i Son. Når anlegget står klar i 2022/23 vil det også bli etablert et mestringsanlegg, med pump-track m.m. Åpning av pump-track 17.september 2022.
Soon Water Kystlag ble opprettet i 1990 og er medlem av Forbundet KYSTEN. Lagsnavnet viser til det gamle nederlandske navnet på Oslofjorden, Zoon Water. SWK er lokalisert ved Son Kystkultursenter.
kunstSONen Galleri & Verksted med billedkunst, keramikk, tekstil, smykker og pleksiglass-kunst. Velkommen til våre utstillinger!
Håndverksbakeriet sentralt plassert på Son Torg. Vi ønsker å gi deg som kunde den unike smaken av brød og bakst av høy kvalitet.
Gjenbrud formidler salg av brukte brudekjoler, for brudekjoler fortjener flere sjanser til å skinne! Det er bra for budsjettet og miljøet. Gjenbrud tilbyr kjoler i et mangfold av stiler, størrelser og prise
Jeg er sertifisert Master Chef og Konditor fra Island med russiske røtter. Jeg har arbeidet innen faget i 22 år. Klar for nye utfordringer jobber jeg nå med å perfeksjonere min sjokoladeproduksjon. Profesjonalitet og stolthet i produksjonen, helt ned til minste detalj.
En reisende en-til-en teaterforestilling for barn som dukker opp for å spre smil og glede på festivaler, på stranden, på Son Kystkultursenter.
Dugnadsdreven Pub (Hvitsten vel) som har åpent onsdager fra juni og ut august.
Utstilling på gårdsplassen en kort gåtur fra Son Torg. Åpent for besøk i helgene.
Koggen er en båt til felles glede for trebåtentusiaster, småmatroser og alle andre som setter pris på sjø og båtliv. Gjennom ulike skal båten bidra til at små og store får prøve båtlivet, utvikle ferdigheter, og bli trygge på sjøen.
Et utsiktspunkt på boligfeltet Pepperstad Skog i Vestby. Den flotteste panoramautsikt over Oslofjorden og Vestfold, 136 meter over havet. En herlig plass for å se de vakreste solnedganger.
Gjennom våren, sommeren og høsten er slalombakken perfekt for intervalltrening som en del av treningsøkten. På toppen av bakken er fine turstier for løpeturen. På vinteren en fin bakke å starte i og videreutvikle sitt talent, samt et perfekt samlingssted for gode venner.
Den gamle, røde telefonkiosken er nå gjort om til Lesekiosk flere steder i Norge. Vestby bibliotek er fadder for lesekiosken i Hølen og i Hvitsten. Lån, les, bytt og hygg dere med bøker til barn og voksne. Ta gjerne med en bok du kan sette i hyllen hvis du finner en du vil ha med deg.
Spill tennis på en av Norges best beliggende tennisbaner! Banen ligger på svaberget rett ved Son Spa med panoramautsikt mot fjorden. Ta noen få skritt ned til vannet etter treningen og nyt et avkjølende bad.
Nyt livet i Oslofjordens råeste badstueflåte – HOT ZOEN. Unikt beliggende ytterst på gjestebryggen med utsikt over innseilingen til Son. Badstueflåten har et stort oppholdsrom, egen dusj, omkledningsrom, stort badstuerom med luke der man har direkte nedgang til sjøen. Perfekt for grupper, venner og par.
Birkelandgården i Storgata 29 heter egentlig «Sjølyst», men er nesten utelukkende kjent under navnet den har fått etter Hartvig Birkeland.
Sjekk ut skateparken på Risil, vest for Vestby sentrum. Her finner du betongpark og miniramp for skateboard, scoot og BMX.
Stjernåsen Orografstasjon i Vestby ble bygget i 1908. Den ble etablert ved østsiden av fjorden for å kontrollere viktige områder av Oslofjorden og avgi måledata til Oscarsborg.
Baku Vestby tilbyr ferske frukt og grønnsaker, eksotiske matvarer.
Ramme gårdsbutikk og kafé.
Son Thaimassasje Vi tilbyr tradisjonell Thai massasje, Aromaterapi og Oljemassasje. Vi har lang åpningstid og flinke behandlere med mange års erfaring. Unn deg selv eller noen du er glad i et avbrekk i hverdagen med en deilig massasje hos oss....
Butikken som har alt, også det du ikke visste at du trengte.
Vår egen lokal bygdekino på Hvitsten Grendehus.
Eventyrstien er en fin stisløyfe der du kan bevege deg mellom Ishavet naturreservat og den trolske stemningen denne skogen innbyr til. Når du kommer til Ishavet naturreservat kan du nyte den praktfulle utsikten over myrområdet. I den østlige delen av Eventyrskogen mot Breimåsan går du forbi mørke urer og storslagne gamle osper. Begrepet Eventyrskog kommer fra den trolske stemningen silhuetter av skog som kronglefuruer og Skjørtegran kan skape i kombinasjon med myr og til tider bratt og ulendt terreng. 
Vi er stolte av å tilberede og servere den ferskeste sushien i byen til hyggelige priser. I tillegg tilbyr vi spennende og velsmakende wokretter.
Et lokalt spisested som serverer varierte og smakfulle retter.
Babylon Pizza serverer diverse retter med Gyroskjøtt, italiensk pizza, grill og salater.
Mal egen kunst mens du nyter god drikke, behagelig musikk og uhøytidelig stemning. Vi holder alt utstyr, og veileder i 3 timer med enkel steg-for-steg instruksjon.
På Ramme finner du Havlystparken, et parkanlegg uten make med sin beliggenhet og utsikt ut fjorden. Haven er hjertet i Rammes kulturformidling, med konserter og teaterforestillinger.
En flott rundtur til toppen av Vardåsen, 116 meter over havet. Vardåsen har fått navnet sitt på bakgrunn av alle varslingsvardene som er lokalisert nær toppen av Vardåsen. Ruta til toppen kan by på spennende natur, sjøutsikt og gamle kulturspor. Det er relativt krevende å gå opp da stien er noe kupert. Naturen her er vel verdt turen.
Et flott utkikkspunkt med utsikt over Sonskilen. Turen opp hit er passe lang for barnefamilier og for de som vil komme raskt til målet. Her finner du en opparbeidet bålplass og to husker. En passe lang tur 15 minutter fra brua.
Ødemørk er kjent for den flotte og trolske naturen. Her finner du også Ødemørkstua som er åpen søndager der du kan kjøpe kaffe og vaffel. Det er også muligheter for å grille på grillplassen og man kan søke ly i en gapahuk.
Oppdag litt lokalhistorie ved å ta en titt på de blå skiltene når du går forbi. Vestby kommune har en rekke historiske bygninger som er skiltet med blå skilt hvor hensikten er å synliggjøre kulturhistorien der tingene skjedde.
Edvard Munch kjøpte eiendommen Nedre Ramme i 1910 og beholdt den til sin død i 1944. Snart kan du både besøke og muligens leie og bo i Munchs hus, og vandre i kystlandskapet som inspirerte ham. Ramme Kultur har anlagt en informativ kultursti på hans eiendom.
En bruktbutikk ved jernbanestasjonen i Vestby.
Midt på gårdstunet hos Ramme Gård finner du Ramme Kro og Restaurant, som drives av Ramme fjordhotell. Her vil du spise naturlig, bærekraftig og næringsrikt. Hos oss er avstanden kort fra jord til bord.
Kulturdøgn er et helg arrangement - et lavterskeltilbud og en folkefest med innslag av musikk, kunst, teater m.m.
Sånafestivalen ønsker å tilby kunstneriske innslag til beboere og besøkende i og rundt Son og Hølen.
Hvitsten Salong deltar og kuraterer mindre kunsthappenings og en årlig kunstfestival.
Hølenviadukten er en nedlagt jernbanebro i Hølen som eies av Vestby Kommune. I år åpnet den flotte broen er å gjøre den til en spektakulær gang- og sykkelvei. Høyt oppi luften med Såna som renner under brua.
Ta med småbarna på eventyr. En sykkeltur langs Såna, så rundt Hølen Skole og langs sykkelveien til Kjennstjernet. Ukjent kunstner leverte kart til Hølen FUS barnehage og lurte på om barna ville ta seg en tur ut og se om de fant alle dyrene i skogen.
En spennende vandretur i en park med 37 gallionsfigurer som har vært brukt på rederiets skip i årene 1938 – 1976. Gallionsfigurene er en permanent utstilling i et parkområde rundt Hvitsten kapell, gamle Hvitsten skole og ved badeparken.
Å legge ut på pilegrimsreise er kjent fra de aller fleste religioner. Mennesker har til alle tider søkt etter sin opprinnelse, en nærhet til det evige og det hellige.
En hyggelig senterkafé med lunsj, middag, pizza og kaker.
Lokalbakeriet med ferske brød og bakervarer hver dag. Produksjon og utsalg.
Strikkebutikk og nettbutikk.
Lokalt vinmonopol på Vestby Storsenter.
Lokalbutikken på vei mot Son Sentrum. Et perfekt sted å stoppe på veien hvis du kommer med bil.
Follo Kiropraktorsenter er det tverrfaglige senteret med lengst erfaring i Follo. Vi hjelper deg med å bli kvitt smertene og få energien tilbake.
Extra er dagligvarekjeden med extra stort utvalg til extra lave priser som hjelper deg å leve smartere.
Hølen El-Mek, et rullerende båtverksted med lang erfaring av service og reparasjon av båtmotorer, spesielt rettet mot elektrisk. Jeg har 50 års erfaring innen båtelektrisk.
Son Gjestehavn eies og drives av Vestby kommune. Her tilbys båtturistene en rekke bekvemmeligheter i en trygg og moderne havn. Vi ønsker å fremstå som en attraktiv familiehavn. Våre gjestebrygger ligger sentralt, fritt for biltrafikk og i gangavstand til alle fasiliteter.
Krokstrand badeplass har en fin sandstrand og en stor vestvendt gresslette. Her er det også en opparbeidet sandvolleyball-bane. Kiosken på Krokstrand er åpen hver dag ved godt strandvær gjennom hele sommeren.
Emmerstadbukta er et fint vestvendt friområde med stor gressplen og en liten sandstrand. Liten brygge med badestige.
Tannlege med lang erfaring som holder til i Spinnerigården på torget. Han er godkjent implantatprotetisk behandler.
Servering og take away.
Vestby Hotell & Gjestegaard ligger sentralt, men landlig til ved E6 i Vestby. Vi har utleie av leiligheter, hybler og hytter i forskjellige størrelser.
Saksera frisør holder til på Vestbytorget, midt i Vestby sentrum. De åpnet i 2004, og har hele tiden fokus på faglig dyktighet, og kunden i fokus.
En båtbutikk som tilbyr utstyr til båtpussen og til generelt vedlikehold av båten, samt bekledning og interiør. Vi har et godt utvalg av båtutstyr, tau, spesialtjenester med rigg, rekkewire og seil, samt bekledning med kjente merkevarer som Pelle P, Musto, Sebago, Holebrook.
Ramme fjordhotell er utvilsomt et av landets mest eksklusive. Her er ingen detaljer overlatt til tilfeldighetene og gjestene våre kan være trygge på at det ligger en bevisst tanke bak ethvert valg. Her lever våre gjester i eget lite økosystem, og med store kunst – og kulturopplevelser bokstavelig talt rett utenfor døren.
Lokalbutikken i sentrum. Åpent mandag til søndag nesten hele året. Butikken er lett tilgjengelig for deg som kommer med båt, bil og buss.
Bryggerhuset er en butikk med stort utvalg innen strikkegarn og quiltestoffer.
Vi er en frisørsalong midt i Vestby sentrum, for kunder i alle aldre. Etablert i 1989.
Har du vært uheldig, og båten vært ute i hardt vær? Våre ansatte gjør underverker med skader på glassfiber, plast og gelcoat – eller bare lakkering, om det er det du trenger. Ønsker du hjelp med å montere baugpropell, baugspyd eller annet ekstrautstyr kan vi montere for deg.
En kiosk med is, gatekjøkkenmat, baguetter og dagligvarer.
Lokalt vinmonopol sentralt i Son.
Indisk og pakistansk kjøkken i Thornegården ved torget i Son Sentrum.
En flott strand som er enkel å komme seg til. Enten det er gående, syklende, padlende, med båt eller bil.
Populær badeplass rett ved Son sentrum med sandstrand, fine svaberg og stupebrett.
Barnevennlig badeplass i gangavstand til Son sentrum med sandstrand og fine svaberg.
Bli med på en vakker tur gjennom Vestby. Kyststien inviterer deg ut på tur til fine opplevelser gjennom Hvitsten, Son, Ramme gård, et vakkert kulturlandskap, store, fine friområder og badeplasser.
Fin badeplass som det er lett å gå, padle eller sykle til. Det er også parkeringsplass her så det er fullt mulig å ta seg hit med bil.
Vi har brettspill, sjakk og PC-er. Vi har jevnlige arrangementer for barn og voksne. Vi har trådløst nettverk, kopimaskin og utskriftsmulighet. Ikke minst har vi dyktige og hyggelige ansatte!
Eventyrfabrikken i Vestby er Europas største innendørs lekeland. Lekelandet som er barnets favoritt!
I Vestby Sentrum ligger et hyggelig storsenter med butikker, vinmonopol og flere gode spisesteder. Trenger du en bok, kjøpe sportsklær, møbler, smykker eller garn til strikking er det et bra utvalg. Det er kort vei fra E6.
I Vestby, rett utenfor Oslo, finner du Oslo Fashion Outlet- En stor utendørs handlegate med hele 55 kjente merkevarebutikker til markedets beste priser!
En kafé med matservering og underholdning.
Langs brygga i Son finner du oss rett ved torget. Kom innom for en is, kaffe og litt shopping av klær, interiør, leker og aktiviteter for barn.
En hyggelig salong i flotte lokaler, med fantastisk beliggenhet, helt på bryggekanten i idylliske Son. Damer, herrer og barn kan få møtt sine hårbehov her.
Soon Seilforening tilbyr seiling for alle fra 6 til 99 år. Hos oss kan du seile joller i Optimist og RS-Feva. Ligaseiling I J/70 sportsbåter. Aktiviteter i foreningen spenner fra jolleseiling for barn, til havseiling med store seilbåter.
Soon Golfbane ønsker alle store og små velkommen. Anlegget vårt tilbyr aktiviteter både til golfere og ikke golfere. Hos oss kan alle låne golfkøller gratis.
Sonskilen Båthavn har over 40 års erfaring med å drive opplag, båtplasser og serviceløft. Erfarne truckførere og moderne maskinpark. Vi har et fullt servicetilbud med selvbetjent dieselpumpe, motorverksted og plastverksted.
Hos Son Optikk er vi stolte av å finne de riktige brillene som kler ansiktet og matcher din personlighet.
Son Kystkultursenter er et lite friluftsmuseum som ligger rett ved brygga i Son. Senteret består bl.a. av museumshavn med gamle bruks- og fritidsbåter, utstillinger, museumsbutikk, verksted og aktiviteter for barn. I kaféen serveres kaffe, kald drikke og «verdens beste rømmevafler i Son».
Vi er din kiropraktor i Son, Brevik, Hvitsten, Vestby, Hølen og Ringvoll.
Son dame- og herrefrisør ble etablert i 1968 av Ellen Gilberg, som fremdeles driver salongen. Salongen har i alle disse årene lagt vekt på god og individuell kundebehandling i en behagelig atmosfære i vår salong. Vi legger vekt på å holde oss faglig oppdaterte både på behandlinger og produkter.
Son Blomster er den lokale blomsterforretningen med røtter fra over 40 år tilbake i tid. Her bugner det av friske planter og blomster, som til en hver tid inspireres av sesongene og følger dagens trender.
Biblioteket holder til i et hyggelig lokale med sjøutsikt rett ved torget. Vi tilbyr fysisk og digitalt lesestoff: bøker, lydbøker, film, aviser og blader. Vi har brettspill, sjakk og PC-er.
Solsiden Son serverer en rikholdig meny både til lunsj og middag.
Restaurant Sjøboden er et levende restauranthus på brygga i Son. Hos oss kan du senke skuldrene og nyte det beste fra både hav og land.
Porsche Center Son (PCS) er en stor aktør for nye og brukte biler. Våre konsulenter er drillet til fingerspissene for å plukke riktig modell og utstyr for kunden.
La-Sa Marine Service er et autorisert båtverksted med lang erfaring av service og reparasjon av Volvo Penta og andre motormerker.
En kafe med konserter. God uteplass. Småretter.
Galleri Soon er et kunstgalleri med kunst av mange anerkjente kunstnere, klær og interiør/design.
FLYT en livsstil er en unik og spennende butikk med hyggelig atmosfære og stemning, som ligger i hjertet av Son sentrum.
På jakt etter en frisk aktivitet til konferansen, festen eller bursdagen? Teknisk støtte til ditt kommende arrangement? Prosjektledelse av firmaets neste samling? La oss i CampSoon hjelpe deg!
Apoteket i Son ligger i den historiske Huitfeldtgården i hjertet av Son. Bygningen er over 200 år gammel, i sin tid var den eid av sorenskriver Christian Magnus Falsen, den norske grunnlovens far.
Restaurant, utested, konsertscene, café og uteservering.
Velkommen til den lille interiørbutikken med det store utvalget. Vi har det du måtte ønske av boligtekstiler, tilbyr måltipassede møbler og måltipasset solskjerming, interiørprodukter, klær og gaveartikler.
Son Brygge & fiskebutikk - den lille, store fiskebutikken. Et lokalt utsalg med kunder langt nedover mot svenskegrensen. Et populært stoppested på vei til hytta for å få med seg en herlig skalldyrkasse fylt med havets delikatesser.
Son kulturkirke ønsker å være et sted som fylles med liv og røre, stillhet og ro, dans og rytmer, musikk og teater, litteratur og kunst. Et sted for gode samtaler mellom mennesker som er underveis, en varm kirke, der alle slags mennesker kan kjenne tilhørighet.
Soon smykkeverksted åpnet i 2005 i Son kystkultursenters sjarmerende, gamle trehus ved brygga midt i Son sentrum. Siden den gang har jeg filt og hamret frem tusenvis av smykker til folk fra fjern og nær.
Kystperlen Son Spa finner du bare 40 minutter fra Oslo. Velkommen til matopplevelser som er inspirert av sesongens råvarer, vakre omgivelser og turer langs kysten med frisk sjøluft. Nyt solnedgang og sjøutsikt fra egen balkong. 2000 kvadratmeter spaanlegg venter på deg. Bestill ditt drømmeopphold online i dag.
Vi er så mye mer enn en kafé! I tillegg til å servere byens beste kaffe, har vi gode lunsj og middagsretter, kald og varm drikke til alle anledninger, samt å være et møtested for hele Vestby med ukentlige arrangementer og eventer.
Ramme er et sted for rekreasjon i landlige og historiske omgivelser. Den tilhørende Havlystparken er et sted som skaper fortryllelse og glede.
kunstSONen Galleri & Verksted med billedkunst, keramikk, tekstil, smykker og pleksiglass-kunst. Velkommen til våre utstillinger!
Gjenbrud formidler salg av brukte brudekjoler, for brudekjoler fortjener flere sjanser til å skinne! Det er bra for budsjettet og miljøet. Gjenbrud tilbyr kjoler i et mangfold av stiler, størrelser og prise
Jeg er sertifisert Master Chef og Konditor fra Island med russiske røtter. Jeg har arbeidet innen faget i 22 år. Klar for nye utfordringer jobber jeg nå med å perfeksjonere min sjokoladeproduksjon. Profesjonalitet og stolthet i produksjonen, helt ned til minste detalj.
Ramme gårdsbutikk og kafé.
Butikken som har alt, også det du ikke visste at du trengte.
En bruktbutikk ved jernbanestasjonen i Vestby.
Strikkebutikk og nettbutikk.
Lokalt vinmonopol på Vestby Storsenter.
En båtbutikk som tilbyr utstyr til båtpussen og til generelt vedlikehold av båten, samt bekledning og interiør. Vi har et godt utvalg av båtutstyr, tau, spesialtjenester med rigg, rekkewire og seil, samt bekledning med kjente merkevarer som Pelle P, Musto, Sebago, Holebrook.
Bryggerhuset er en butikk med stort utvalg innen strikkegarn og quiltestoffer.
Lokalt vinmonopol sentralt i Son.
I Vestby Sentrum ligger et hyggelig storsenter med butikker, vinmonopol og flere gode spisesteder. Trenger du en bok, kjøpe sportsklær, møbler, smykker eller garn til strikking er det et bra utvalg. Det er kort vei fra E6.
I Vestby, rett utenfor Oslo, finner du Oslo Fashion Outlet- En stor utendørs handlegate med hele 55 kjente merkevarebutikker til markedets beste priser!
Langs brygga i Son finner du oss rett ved torget. Kom innom for en is, kaffe og litt shopping av klær, interiør, leker og aktiviteter for barn.
Hos Son Optikk er vi stolte av å finne de riktige brillene som kler ansiktet og matcher din personlighet.
Son Blomster er den lokale blomsterforretningen med røtter fra over 40 år tilbake i tid. Her bugner det av friske planter og blomster, som til en hver tid inspireres av sesongene og følger dagens trender.
Galleri Soon er et kunstgalleri med kunst av mange anerkjente kunstnere, klær og interiør/design.
FLYT en livsstil er en unik og spennende butikk med hyggelig atmosfære og stemning, som ligger i hjertet av Son sentrum.
Apoteket i Son ligger i den historiske Huitfeldtgården i hjertet av Son. Bygningen er over 200 år gammel, i sin tid var den eid av sorenskriver Christian Magnus Falsen, den norske grunnlovens far.
Velkommen til den lille interiørbutikken med det store utvalget. Vi har det du måtte ønske av boligtekstiler, tilbyr måltipassede møbler og måltipasset solskjerming, interiørprodukter, klær og gaveartikler.
Soon smykkeverksted åpnet i 2005 i Son kystkultursenters sjarmerende, gamle trehus ved brygga midt i Son sentrum. Siden den gang har jeg filt og hamret frem tusenvis av smykker til folk fra fjern og nær.
Holdbart selger overskudds-dagligvarer til hele Norge. Bakgrunnen for idéen var at det blir kastet enorme mengder dagligvarer i Norge, var som aldri når ut til butikkene. 
Håndverksbakeriet sentralt plassert på Son Torg. Vi ønsker å gi deg som kunde den unike smaken av brød og bakst av høy kvalitet.
Dugnadsdreven Pub (Hvitsten vel) som har åpent onsdager fra juni og ut august.
Ramme gårdsbutikk og kafé.
Vi er stolte av å tilberede og servere den ferskeste sushien i byen til hyggelige priser. I tillegg tilbyr vi spennende og velsmakende wokretter.
Et lokalt spisested som serverer varierte og smakfulle retter.
Babylon Pizza serverer diverse retter med Gyroskjøtt, italiensk pizza, grill og salater.
Midt på gårdstunet hos Ramme Gård finner du Ramme Kro og Restaurant, som drives av Ramme fjordhotell. Her vil du spise naturlig, bærekraftig og næringsrikt. Hos oss er avstanden kort fra jord til bord.
En hyggelig senterkafé med lunsj, middag, pizza og kaker.
Lokalbakeriet med ferske brød og bakervarer hver dag. Produksjon og utsalg.
Servering og take away.
En kiosk med is, gatekjøkkenmat, baguetter og dagligvarer.
Indisk og pakistansk kjøkken i Thornegården ved torget i Son Sentrum.
Eventyrfabrikken i Vestby er Europas største innendørs lekeland. Lekelandet som er barnets favoritt!
I Vestby Sentrum ligger et hyggelig storsenter med butikker, vinmonopol og flere gode spisesteder. Trenger du en bok, kjøpe sportsklær, møbler, smykker eller garn til strikking er det et bra utvalg. Det er kort vei fra E6.
I Vestby, rett utenfor Oslo, finner du Oslo Fashion Outlet- En stor utendørs handlegate med hele 55 kjente merkevarebutikker til markedets beste priser!
En kafé med matservering og underholdning.
Langs brygga i Son finner du oss rett ved torget. Kom innom for en is, kaffe og litt shopping av klær, interiør, leker og aktiviteter for barn.
Solsiden Son serverer en rikholdig meny både til lunsj og middag.
Restaurant Sjøboden er et levende restauranthus på brygga i Son. Hos oss kan du senke skuldrene og nyte det beste fra både hav og land.
En kafe med konserter. God uteplass. Småretter.
Restaurant, utested, konsertscene, café og uteservering.
Son Brygge & fiskebutikk - den lille, store fiskebutikken. Et lokalt utsalg med kunder langt nedover mot svenskegrensen. Et populært stoppested på vei til hytta for å få med seg en herlig skalldyrkasse fylt med havets delikatesser.
Kystperlen Son Spa finner du bare 40 minutter fra Oslo. Velkommen til matopplevelser som er inspirert av sesongens råvarer, vakre omgivelser og turer langs kysten med frisk sjøluft. Nyt solnedgang og sjøutsikt fra egen balkong. 2000 kvadratmeter spaanlegg venter på deg. Bestill ditt drømmeopphold online i dag.
Vi er så mye mer enn en kafé! I tillegg til å servere byens beste kaffe, har vi gode lunsj og middagsretter, kald og varm drikke til alle anledninger, samt å være et møtested for hele Vestby med ukentlige arrangementer og eventer.
Ramme er et sted for rekreasjon i landlige og historiske omgivelser. Den tilhørende Havlystparken er et sted som skaper fortryllelse og glede.
Vestby kommune bygger nytt kulturbygg i sentrum. Kulturkvartalet skal bli et estetisk og arkitektonisk signalbygg som skal fungere som et inkluderende samlingspunkt i kommunen.  STOR åpningsfest 1.september 2023. 
Soon Water Kystlag ble opprettet i 1990 og er medlem av Forbundet KYSTEN. Lagsnavnet viser til det gamle nederlandske navnet på Oslofjorden, Zoon Water. SWK er lokalisert ved Son Kystkultursenter.
En reisende en-til-en teaterforestilling for barn som dukker opp for å spre smil og glede på festivaler, på stranden, på Son Kystkultursenter.
Utstilling på gårdsplassen en kort gåtur fra Son Torg. Åpent for besøk i helgene.
Koggen er en båt til felles glede for trebåtentusiaster, småmatroser og alle andre som setter pris på sjø og båtliv. Gjennom ulike skal båten bidra til at små og store får prøve båtlivet, utvikle ferdigheter, og bli trygge på sjøen.
Den gamle, røde telefonkiosken er nå gjort om til Lesekiosk flere steder i Norge. Vestby bibliotek er fadder for lesekiosken i Hølen og i Hvitsten. Lån, les, bytt og hygg dere med bøker til barn og voksne. Ta gjerne med en bok du kan sette i hyllen hvis du finner en du vil ha med deg.
Birkelandgården i Storgata 29 heter egentlig «Sjølyst», men er nesten utelukkende kjent under navnet den har fått etter Hartvig Birkeland.
Vår egen lokal bygdekino på Hvitsten Grendehus.
Mal egen kunst mens du nyter god drikke, behagelig musikk og uhøytidelig stemning. Vi holder alt utstyr, og veileder i 3 timer med enkel steg-for-steg instruksjon.
På Ramme finner du Havlystparken, et parkanlegg uten make med sin beliggenhet og utsikt ut fjorden. Haven er hjertet i Rammes kulturformidling, med konserter og teaterforestillinger.
Oppdag litt lokalhistorie ved å ta en titt på de blå skiltene når du går forbi. Vestby kommune har en rekke historiske bygninger som er skiltet med blå skilt hvor hensikten er å synliggjøre kulturhistorien der tingene skjedde.
Edvard Munch kjøpte eiendommen Nedre Ramme i 1910 og beholdt den til sin død i 1944. Snart kan du både besøke og muligens leie og bo i Munchs hus, og vandre i kystlandskapet som inspirerte ham. Ramme Kultur har anlagt en informativ kultursti på hans eiendom.
Kulturdøgn er et helg arrangement - et lavterskeltilbud og en folkefest med innslag av musikk, kunst, teater m.m.
Sånafestivalen ønsker å tilby kunstneriske innslag til beboere og besøkende i og rundt Son og Hølen.
Hvitsten Salong deltar og kuraterer mindre kunsthappenings og en årlig kunstfestival.
En spennende vandretur i en park med 37 gallionsfigurer som har vært brukt på rederiets skip i årene 1938 – 1976. Gallionsfigurene er en permanent utstilling i et parkområde rundt Hvitsten kapell, gamle Hvitsten skole og ved badeparken.
Vi har brettspill, sjakk og PC-er. Vi har jevnlige arrangementer for barn og voksne. Vi har trådløst nettverk, kopimaskin og utskriftsmulighet. Ikke minst har vi dyktige og hyggelige ansatte!
En kafé med matservering og underholdning.
Son Kystkultursenter er et lite friluftsmuseum som ligger rett ved brygga i Son. Senteret består bl.a. av museumshavn med gamle bruks- og fritidsbåter, utstillinger, museumsbutikk, verksted og aktiviteter for barn. I kaféen serveres kaffe, kald drikke og «verdens beste rømmevafler i Son».
Biblioteket holder til i et hyggelig lokale med sjøutsikt rett ved torget. Vi tilbyr fysisk og digitalt lesestoff: bøker, lydbøker, film, aviser og blader. Vi har brettspill, sjakk og PC-er.
En kafe med konserter. God uteplass. Småretter.
Galleri Soon er et kunstgalleri med kunst av mange anerkjente kunstnere, klær og interiør/design.
Restaurant, utested, konsertscene, café og uteservering.
Son kulturkirke ønsker å være et sted som fylles med liv og røre, stillhet og ro, dans og rytmer, musikk og teater, litteratur og kunst. Et sted for gode samtaler mellom mennesker som er underveis, en varm kirke, der alle slags mennesker kan kjenne tilhørighet.
Vi er så mye mer enn en kafé! I tillegg til å servere byens beste kaffe, har vi gode lunsj og middagsretter, kald og varm drikke til alle anledninger, samt å være et møtested for hele Vestby med ukentlige arrangementer og eventer.
Ramme er et sted for rekreasjon i landlige og historiske omgivelser. Den tilhørende Havlystparken er et sted som skaper fortryllelse og glede.
Vestby Hotell & Gjestegaard ligger sentralt, men landlig til ved E6 i Vestby. Vi har utleie av leiligheter, hybler og hytter i forskjellige størrelser.
Ramme fjordhotell er utvilsomt et av landets mest eksklusive. Her er ingen detaljer overlatt til tilfeldighetene og gjestene våre kan være trygge på at det ligger en bevisst tanke bak ethvert valg. Her lever våre gjester i eget lite økosystem, og med store kunst – og kulturopplevelser bokstavelig talt rett utenfor døren.
Kystperlen Son Spa finner du bare 40 minutter fra Oslo. Velkommen til matopplevelser som er inspirert av sesongens råvarer, vakre omgivelser og turer langs kysten med frisk sjøluft. Nyt solnedgang og sjøutsikt fra egen balkong. 2000 kvadratmeter spaanlegg venter på deg. Bestill ditt drømmeopphold online i dag.
Soon Water Kystlag ble opprettet i 1990 og er medlem av Forbundet KYSTEN. Lagsnavnet viser til det gamle nederlandske navnet på Oslofjorden, Zoon Water. SWK er lokalisert ved Son Kystkultursenter.
Hølen El-Mek, et rullerende båtverksted med lang erfaring av service og reparasjon av båtmotorer, spesielt rettet mot elektrisk. Jeg har 50 års erfaring innen båtelektrisk.
Son Gjestehavn eies og drives av Vestby kommune. Her tilbys båtturistene en rekke bekvemmeligheter i en trygg og moderne havn. Vi ønsker å fremstå som en attraktiv familiehavn. Våre gjestebrygger ligger sentralt, fritt for biltrafikk og i gangavstand til alle fasiliteter.
En båtbutikk som tilbyr utstyr til båtpussen og til generelt vedlikehold av båten, samt bekledning og interiør. Vi har et godt utvalg av båtutstyr, tau, spesialtjenester med rigg, rekkewire og seil, samt bekledning med kjente merkevarer som Pelle P, Musto, Sebago, Holebrook.
Har du vært uheldig, og båten vært ute i hardt vær? Våre ansatte gjør underverker med skader på glassfiber, plast og gelcoat – eller bare lakkering, om det er det du trenger. Ønsker du hjelp med å montere baugpropell, baugspyd eller annet ekstrautstyr kan vi montere for deg.
Soon Seilforening tilbyr seiling for alle fra 6 til 99 år. Hos oss kan du seile joller i Optimist og RS-Feva. Ligaseiling I J/70 sportsbåter. Aktiviteter i foreningen spenner fra jolleseiling for barn, til havseiling med store seilbåter.
Sonskilen Båthavn har over 40 års erfaring med å drive opplag, båtplasser og serviceløft. Erfarne truckførere og moderne maskinpark. Vi har et fullt servicetilbud med selvbetjent dieselpumpe, motorverksted og plastverksted.
Porsche Center Son (PCS) er en stor aktør for nye og brukte biler. Våre konsulenter er drillet til fingerspissene for å plukke riktig modell og utstyr for kunden.
La-Sa Marine Service er et autorisert båtverksted med lang erfaring av service og reparasjon av Volvo Penta og andre motormerker.
Vestby kommune bygger nytt kulturbygg i sentrum. Kulturkvartalet skal bli et estetisk og arkitektonisk signalbygg som skal fungere som et inkluderende samlingspunkt i kommunen.  STOR åpningsfest 1.september 2023. 
Son Bike Arena består av kilometervis med utfordrende og spennende terrengløyper i Son. Når anlegget står klar i 2022/23 vil det også bli etablert et mestringsanlegg, med pump-track m.m. Åpning av pump-track 17.september 2022.
En reisende en-til-en teaterforestilling for barn som dukker opp for å spre smil og glede på festivaler, på stranden, på Son Kystkultursenter.
Gjennom våren, sommeren og høsten er slalombakken perfekt for intervalltrening som en del av treningsøkten. På toppen av bakken er fine turstier for løpeturen. På vinteren en fin bakke å starte i og videreutvikle sitt talent, samt et perfekt samlingssted for gode venner.
Sjekk ut skateparken på Risil, vest for Vestby sentrum. Her finner du betongpark og miniramp for skateboard, scoot og BMX.
Vår egen lokal bygdekino på Hvitsten Grendehus.
Eventyrstien er en fin stisløyfe der du kan bevege deg mellom Ishavet naturreservat og den trolske stemningen denne skogen innbyr til. Når du kommer til Ishavet naturreservat kan du nyte den praktfulle utsikten over myrområdet. I den østlige delen av Eventyrskogen mot Breimåsan går du forbi mørke urer og storslagne gamle osper. Begrepet Eventyrskog kommer fra den trolske stemningen silhuetter av skog som kronglefuruer og Skjørtegran kan skape i kombinasjon med myr og til tider bratt og ulendt terreng. 
Ødemørk er kjent for den flotte og trolske naturen. Her finner du også Ødemørkstua som er åpen søndager der du kan kjøpe kaffe og vaffel. Det er også muligheter for å grille på grillplassen og man kan søke ly i en gapahuk.
Sånafestivalen ønsker å tilby kunstneriske innslag til beboere og besøkende i og rundt Son og Hølen.
Ta med småbarna på eventyr. En sykkeltur langs Såna, så rundt Hølen Skole og langs sykkelveien til Kjennstjernet. Ukjent kunstner leverte kart til Hølen FUS barnehage og lurte på om barna ville ta seg en tur ut og se om de fant alle dyrene i skogen.
Å legge ut på pilegrimsreise er kjent fra de aller fleste religioner. Mennesker har til alle tider søkt etter sin opprinnelse, en nærhet til det evige og det hellige.
Emmerstadbukta er et fint vestvendt friområde med stor gressplen og en liten sandstrand. Liten brygge med badestige.
En flott strand som er enkel å komme seg til. Enten det er gående, syklende, padlende, med båt eller bil.
Populær badeplass rett ved Son sentrum med sandstrand, fine svaberg og stupebrett.
Barnevennlig badeplass i gangavstand til Son sentrum med sandstrand og fine svaberg.
Bli med på en vakker tur gjennom Vestby. Kyststien inviterer deg ut på tur til fine opplevelser gjennom Hvitsten, Son, Ramme gård, et vakkert kulturlandskap, store, fine friområder og badeplasser.
Fin badeplass som det er lett å gå, padle eller sykle til. Det er også parkeringsplass her så det er fullt mulig å ta seg hit med bil.
Vi har brettspill, sjakk og PC-er. Vi har jevnlige arrangementer for barn og voksne. Vi har trådløst nettverk, kopimaskin og utskriftsmulighet. Ikke minst har vi dyktige og hyggelige ansatte!
Eventyrfabrikken i Vestby er Europas største innendørs lekeland. Lekelandet som er barnets favoritt!
Son Kystkultursenter er et lite friluftsmuseum som ligger rett ved brygga i Son. Senteret består bl.a. av museumshavn med gamle bruks- og fritidsbåter, utstillinger, museumsbutikk, verksted og aktiviteter for barn. I kaféen serveres kaffe, kald drikke og «verdens beste rømmevafler i Son».
Biblioteket holder til i et hyggelig lokale med sjøutsikt rett ved torget. Vi tilbyr fysisk og digitalt lesestoff: bøker, lydbøker, film, aviser og blader. Vi har brettspill, sjakk og PC-er.
På jakt etter en frisk aktivitet til konferansen, festen eller bursdagen? Teknisk støtte til ditt kommende arrangement? Prosjektledelse av firmaets neste samling? La oss i CampSoon hjelpe deg!
Kystperlen Son Spa finner du bare 40 minutter fra Oslo. Velkommen til matopplevelser som er inspirert av sesongens råvarer, vakre omgivelser og turer langs kysten med frisk sjøluft. Nyt solnedgang og sjøutsikt fra egen balkong. 2000 kvadratmeter spaanlegg venter på deg. Bestill ditt drømmeopphold online i dag.
Nyt livet i Oslofjordens råeste badstueflåte – HOT ZOEN. Unikt beliggende ytterst på gjestebryggen med utsikt over innseilingen til Son. Badstueflåten har et stort oppholdsrom, egen dusj, omkledningsrom, stort badstuerom med luke der man har direkte nedgang til sjøen. Perfekt for grupper, venner og par.
Son Thaimassasje Vi tilbyr tradisjonell Thai massasje, Aromaterapi og Oljemassasje. Vi har lang åpningstid og flinke behandlere med mange års erfaring. Unn deg selv eller noen du er glad i et avbrekk i hverdagen med en deilig massasje hos oss....
Follo Kiropraktorsenter er det tverrfaglige senteret med lengst erfaring i Follo. Vi hjelper deg med å bli kvitt smertene og få energien tilbake.
Tannlege med lang erfaring som holder til i Spinnerigården på torget. Han er godkjent implantatprotetisk behandler.
Saksera frisør holder til på Vestbytorget, midt i Vestby sentrum. De åpnet i 2004, og har hele tiden fokus på faglig dyktighet, og kunden i fokus.
Vi er en frisørsalong midt i Vestby sentrum, for kunder i alle aldre. Etablert i 1989.
En hyggelig salong i flotte lokaler, med fantastisk beliggenhet, helt på bryggekanten i idylliske Son. Damer, herrer og barn kan få møtt sine hårbehov her.
Hos Son Optikk er vi stolte av å finne de riktige brillene som kler ansiktet og matcher din personlighet.
Vi er din kiropraktor i Son, Brevik, Hvitsten, Vestby, Hølen og Ringvoll.
Son dame- og herrefrisør ble etablert i 1968 av Ellen Gilberg, som fremdeles driver salongen. Salongen har i alle disse årene lagt vekt på god og individuell kundebehandling i en behagelig atmosfære i vår salong. Vi legger vekt på å holde oss faglig oppdaterte både på behandlinger og produkter.
Apoteket i Son ligger i den historiske Huitfeldtgården i hjertet av Son. Bygningen er over 200 år gammel, i sin tid var den eid av sorenskriver Christian Magnus Falsen, den norske grunnlovens far.
Kystperlen Son Spa finner du bare 40 minutter fra Oslo. Velkommen til matopplevelser som er inspirert av sesongens råvarer, vakre omgivelser og turer langs kysten med frisk sjøluft. Nyt solnedgang og sjøutsikt fra egen balkong. 2000 kvadratmeter spaanlegg venter på deg. Bestill ditt drømmeopphold online i dag.
Baku Vestby tilbyr ferske frukt og grønnsaker, eksotiske matvarer.
Lokalbutikken på vei mot Son Sentrum. Et perfekt sted å stoppe på veien hvis du kommer med bil.
Extra er dagligvarekjeden med extra stort utvalg til extra lave priser som hjelper deg å leve smartere.
Lokalbutikken i sentrum. Åpent mandag til søndag nesten hele året. Butikken er lett tilgjengelig for deg som kommer med båt, bil og buss.
Det er med stor glede Vestby turlag og Vestby kommune nå kan tilby kart over stiene som stigruppa i Vestby turlag har ryddet, merket og skiltet. Arrangerer tur på onsdager, torsdager og noen søndager.
Vi tilbyr paintballutleie, noe som vi har gjort siden 1999. Du finner oss 10 minutter unna Vestby Sentrum i naturskjønne omgivelser.
Son Bike Arena består av kilometervis med utfordrende og spennende terrengløyper i Son. Når anlegget står klar i 2022/23 vil det også bli etablert et mestringsanlegg, med pump-track m.m. Åpning av pump-track 17.september 2022.
Soon Water Kystlag ble opprettet i 1990 og er medlem av Forbundet KYSTEN. Lagsnavnet viser til det gamle nederlandske navnet på Oslofjorden, Zoon Water. SWK er lokalisert ved Son Kystkultursenter.
Koggen er en båt til felles glede for trebåtentusiaster, småmatroser og alle andre som setter pris på sjø og båtliv. Gjennom ulike skal båten bidra til at små og store får prøve båtlivet, utvikle ferdigheter, og bli trygge på sjøen.
Et utsiktspunkt på boligfeltet Pepperstad Skog i Vestby. Den flotteste panoramautsikt over Oslofjorden og Vestfold, 136 meter over havet. En herlig plass for å se de vakreste solnedganger.
Gjennom våren, sommeren og høsten er slalombakken perfekt for intervalltrening som en del av treningsøkten. På toppen av bakken er fine turstier for løpeturen. På vinteren en fin bakke å starte i og videreutvikle sitt talent, samt et perfekt samlingssted for gode venner.
Spill tennis på en av Norges best beliggende tennisbaner! Banen ligger på svaberget rett ved Son Spa med panoramautsikt mot fjorden. Ta noen få skritt ned til vannet etter treningen og nyt et avkjølende bad.
Nyt livet i Oslofjordens råeste badstueflåte – HOT ZOEN. Unikt beliggende ytterst på gjestebryggen med utsikt over innseilingen til Son. Badstueflåten har et stort oppholdsrom, egen dusj, omkledningsrom, stort badstuerom med luke der man har direkte nedgang til sjøen. Perfekt for grupper, venner og par.
Sjekk ut skateparken på Risil, vest for Vestby sentrum. Her finner du betongpark og miniramp for skateboard, scoot og BMX.
Stjernåsen Orografstasjon i Vestby ble bygget i 1908. Den ble etablert ved østsiden av fjorden for å kontrollere viktige områder av Oslofjorden og avgi måledata til Oscarsborg.
Eventyrstien er en fin stisløyfe der du kan bevege deg mellom Ishavet naturreservat og den trolske stemningen denne skogen innbyr til. Når du kommer til Ishavet naturreservat kan du nyte den praktfulle utsikten over myrområdet. I den østlige delen av Eventyrskogen mot Breimåsan går du forbi mørke urer og storslagne gamle osper. Begrepet Eventyrskog kommer fra den trolske stemningen silhuetter av skog som kronglefuruer og Skjørtegran kan skape i kombinasjon med myr og til tider bratt og ulendt terreng. 
På Ramme finner du Havlystparken, et parkanlegg uten make med sin beliggenhet og utsikt ut fjorden. Haven er hjertet i Rammes kulturformidling, med konserter og teaterforestillinger.
En flott rundtur til toppen av Vardåsen, 116 meter over havet. Vardåsen har fått navnet sitt på bakgrunn av alle varslingsvardene som er lokalisert nær toppen av Vardåsen. Ruta til toppen kan by på spennende natur, sjøutsikt og gamle kulturspor. Det er relativt krevende å gå opp da stien er noe kupert. Naturen her er vel verdt turen.
Et flott utkikkspunkt med utsikt over Sonskilen. Turen opp hit er passe lang for barnefamilier og for de som vil komme raskt til målet. Her finner du en opparbeidet bålplass og to husker. En passe lang tur 15 minutter fra brua.
Ødemørk er kjent for den flotte og trolske naturen. Her finner du også Ødemørkstua som er åpen søndager der du kan kjøpe kaffe og vaffel. Det er også muligheter for å grille på grillplassen og man kan søke ly i en gapahuk.
Hølenviadukten er en nedlagt jernbanebro i Hølen som eies av Vestby Kommune. I år åpnet den flotte broen er å gjøre den til en spektakulær gang- og sykkelvei. Høyt oppi luften med Såna som renner under brua.
Ta med småbarna på eventyr. En sykkeltur langs Såna, så rundt Hølen Skole og langs sykkelveien til Kjennstjernet. Ukjent kunstner leverte kart til Hølen FUS barnehage og lurte på om barna ville ta seg en tur ut og se om de fant alle dyrene i skogen.
En spennende vandretur i en park med 37 gallionsfigurer som har vært brukt på rederiets skip i årene 1938 – 1976. Gallionsfigurene er en permanent utstilling i et parkområde rundt Hvitsten kapell, gamle Hvitsten skole og ved badeparken.
Å legge ut på pilegrimsreise er kjent fra de aller fleste religioner. Mennesker har til alle tider søkt etter sin opprinnelse, en nærhet til det evige og det hellige.
Krokstrand badeplass har en fin sandstrand og en stor vestvendt gresslette. Her er det også en opparbeidet sandvolleyball-bane. Kiosken på Krokstrand er åpen hver dag ved godt strandvær gjennom hele sommeren.
Emmerstadbukta er et fint vestvendt friområde med stor gressplen og en liten sandstrand. Liten brygge med badestige.
En flott strand som er enkel å komme seg til. Enten det er gående, syklende, padlende, med båt eller bil.
Populær badeplass rett ved Son sentrum med sandstrand, fine svaberg og stupebrett.
Barnevennlig badeplass i gangavstand til Son sentrum med sandstrand og fine svaberg.
Bli med på en vakker tur gjennom Vestby. Kyststien inviterer deg ut på tur til fine opplevelser gjennom Hvitsten, Son, Ramme gård, et vakkert kulturlandskap, store, fine friområder og badeplasser.
Fin badeplass som det er lett å gå, padle eller sykle til. Det er også parkeringsplass her så det er fullt mulig å ta seg hit med bil.
Eventyrfabrikken i Vestby er Europas største innendørs lekeland. Lekelandet som er barnets favoritt!
Soon Seilforening tilbyr seiling for alle fra 6 til 99 år. Hos oss kan du seile joller i Optimist og RS-Feva. Ligaseiling I J/70 sportsbåter. Aktiviteter i foreningen spenner fra jolleseiling for barn, til havseiling med store seilbåter.
Soon Golfbane ønsker alle store og små velkommen. Anlegget vårt tilbyr aktiviteter både til golfere og ikke golfere. Hos oss kan alle låne golfkøller gratis.
Son Kystkultursenter er et lite friluftsmuseum som ligger rett ved brygga i Son. Senteret består bl.a. av museumshavn med gamle bruks- og fritidsbåter, utstillinger, museumsbutikk, verksted og aktiviteter for barn. I kaféen serveres kaffe, kald drikke og «verdens beste rømmevafler i Son».
På jakt etter en frisk aktivitet til konferansen, festen eller bursdagen? Teknisk støtte til ditt kommende arrangement? Prosjektledelse av firmaets neste samling? La oss i CampSoon hjelpe deg!