Hølenviadukten

holensviadukten_banner

Hølenviadukten


Hølenviadukten er en nedlagt jernbanebro i Hølen som eies av Vestby Kommune. I år åpnet den flotte broen er å gjøre den til en spektakulær gang- og sykkelvei. Høyt oppi luften med Såna som renner under brua.

Opprinnelig ble hølenviadukten bygget som en del av Østfoldbanen og åpnet i 1879. Broen ble designet av den svenske ingeniøren Axel Jacob Petersson. Broen er i sin helhet 130,6 m lang. Etter at det nye dobbeltsporet åpnet i 1996, ble den gamle traséen og hølenviadukten stengt. Med planene som kommer vil Hølenviadukten stå som et monument for Axel og ingeniørkunsten hans.

Ventetiden over

Broen står ferdig som gang- og sykkelvei, – et flott tilbud for allmenheten, virkelig en fantastisk opplevelse for de som bruker den. Du kan nå sykle/gå hele den gamle togstrekningen fra Sonsveien forbi Såner og Hølen til tjernet på Kjenn. På veien får du en flott utsikt fra Viadukten/brua som gir deg et fugleperspektiv over Hølen. Benker på brua plassert for en pust i bakken og kanskje en matbit. På strekningen fra Hølen til Kjennstjernet er det en magisk eventyrsti satt opp av en ukjent kunstner. En fin opplevelse for barn og voksne. Ser dere alle figurene? Avslutt turen med en pause på Hølen Kafé og sykle/gå langs Hølenselva til Son.


Del dette stedet
Detaljer
Kart