Pilgrimsleden

pilgrimsleden_skilt

Pilgrimsleden


Å legge ut på pilegrimsreise er kjent fra de aller fleste religioner. Mennesker har til alle tider søkt etter sin opprinnelse, en nærhet til det evige og det hellige. Å gå pilgrimsleden kan være av religiøs interesse, men også bare for turens skyld.

Pilgrimsleden er kjent som St. Olavsvegene til Trondheim. De finnes i Norge, Danmark og Sverige merket med St. Olavsvegenes logo. Leden som går gjennom Vestby Kommune heter Borgleden og er en av ni ruter i Norge. Samlet er Borgleden en 9 dagers tur på 176 kilometer. Vil du ha full uttelling på ruta skal du starte ved grensen i Halden, gå gjennom Østfold for så å avslutte i Oslo. Er du interessert i en litt mindre etappe er det fullt mulig å dele opp i kortere økter for en perfekt søndagstur, for dagsetapper eller for en lengre tur med overnattinger underveis. Ruta går gjennom et variert og frodig kulturlandskap. Er du interessert i en av de kortere etappene kan du gå fra brua i Son og følge skiltene så langt du ønsker. Du kan snu i tide for så å starte fra der du slapp sist ved neste turøkt.

Lag din egen rute på hjemmesiden til Pilgrimsleden og følg kartet.

Vestby kirke som målet for turen

Vestby kirke er soknekirken i Vestby i Akershus. Den nåværende kirken, som avløste en steinkirke fra middelalderen, ble reist i 1886. Området der kirken ligger kalles Kirkebygda, og ligger vest for tettstedets sentrum, på et område som tilhørte gården Vestby. Denne gården ble etter hvert stedets prestegård. I 1885 ble den gamle Mariakirken fra middelalder revet, etter at byggingen av dagens kirke hadde begynt. Kilde: Lokalhistiorisk Wikipedia


Del dette stedet
Detaljer
Kart