Son kulturkirke

Son kulturkirke


Son kulturkirke ønsker å være et sted som fylles med liv og røre, stillhet og ro, dans og rytmer, musikk og teater, litteratur og kunst. Et sted for gode samtaler mellom mennesker som er underveis, en varm kirke, der alle slags mennesker kan kjenne tilhørighet.

Den bærende idé for Son kulturkirke er å være en arena for gode fellesskap for hele lokalbefolkningen i Son og Vestby kommune. Dermed vil bygget brukes av ulike grupper – med og uten kirkelig tilhørighet og med forskjellige ønsker og behov. Dette innebærer at aktivitetene skal kommunisere med de grunnverdier vi har sammen som mennesker: godhet, omsorg, fellesskap, respekt og menneskeverd.

Hva er en kulturkirke?

I en stor undersøkelse der 6 000 europeere fra 8 ulike land deltok svarte 72 % at de mener at religiøse bygninger bør være åpne for andre typer aktiviteter i tillegg til kirkelige arrangement. Son kulturkirke er en slik kirke – en ny arena for gode samvær, enten det handler om å utvikle en interesse, delta i kulturelle opplevelser eller kirkelige arrangement.

Kirken er bygget som en flerbrukskirke, slik man vedtok i kommunestyret i 1998. Det vil si en kirke som kan brukes til flere ting enn rene kirkelige arrangement. Her er plass til både dansegrupper, teater og ulike typer konserter for å nevne noe. Bygget kan romme flere aktiviteter samtidig og vil være egnet for en rekke lag og organisasjoner. Det vil også være en arena for både lokale og nasjonale artister.

Son kulturkirke er dermed på linje med det som det store flertall av europeere ønsker seg av et kirkebygg. Det er et bygg for hele lokalbefolkningen, der mangfoldet av kulturelle uttrykk kan vises fram.

Hva skjer hos oss?

Vi huser kulturelle arrangementer gjennom hele året. Det arrangeres konserter og foredrag. Foredragskveldene heter «Dialog» og er et møtested for ny innsikt, den gode samtalen og den friske debatten. Disse kveldene arrangeres 4 ganger i halvåret.

Faste arrangementer (ikke alle hele året):

  • Tirsdagskaféen, hver tirsdag fra kl. 10.30 – kl. 13.30 inviterer vi til kafé i peisestua, der det serveres kaffe/te og vafler. Her er også en trivelig aviskrok.
  • Kveldsmesser, hver onsdag kl. 19.00 – kl. 19.30. Velkommen til en kveldsstund med refleksjoner rundt en bibeltekst, musikk, bønn og lystenning. Etterfulgt av et hyggelig kveldsmåltid, der praten går fritt.
  • Yoga med avspenning, hver torsdag 09.30 – 10.30. Vestby Frivilligsentral inviterer til yoga med instruktør Christina Mjellem.
  • Korøvelse for barnekor, hver torsdag 17.30 – 18.30. Det er to barnekor, BALUBA for barn fra 4 til 6 år og JUBEL for barn fra 1.klasse og oppover. Begge korene øver samtidig på torsdager. Kontaktperson: Margit Aa Tukkensæter, tlf. 996 17 258
  • I tillegg arrangeres Babysang, Between og ungdomstreff

Arrangementer kjøres innenfor de til enhver tid gjeldende koronaregler.

Medlem i Vestby Næringsforum


Del dette stedet
Bilder
Son kulturkirke_olepaus
Son kulturkirke_konsert2
Son kulturkirke_konsert
Detaljer
Kart
Hva skjer her
Du vil kanskje også like disse arrangementene.
Dette blir en annerledes og kontemplativ pasjonskonsert som kjærtegner sjelen. Jonas Kilmork Vemøys varme og luftige trompettone gir et sterkt, ordløst innhold til alle salmemelodier og improvisasjoner.
12 februar, 2023
Med hele 8 strålende soloalbum i tillegg til to album med søsknene Kari og Ola har Lars Bremnes markert seg som en av våre fremste visekunstnere. Stemningsfylte melodier med slående tekster om våre egne, mangslungne liv.
Tord Gustavsen Trio har gitt ut sitt sterkeste album hittil - og hypnotiserer oss til dyp hvile og meditasjon. Musikk i verdensklasse. Medvirkende i tillegg til pianist Tord Gustavsen: Steinar Raknes på bass/elektronikk og Jarle Vespestad på perkusjon.