Son Kystkultursenter

Son-Kystkultursenter.jpg

Son Kystkultursenter


Son Kystkultursenter er et lite friluftsmuseum som ligger rett ved brygga i Son. Senteret består bl.a. av museumshavn med gamle bruks- og fritidsbåter, utstillinger, museumsbutikk, verksted og aktiviteter for barn. I kaféen serveres kaffe, kald drikke og «verdens beste rømmevafler i Son».

Son Kystkultursenter er en av få steder i Son som tilbyr barneaktiviteter gjennom hele året, levende engasjerte omvisere og en lokal forankring mange andre steder kun kan misunne oss. Hvert år lages det en ny utstilling om temaer fra gamle Son eller hendelser knyttet til området og kystkulturen. Vi har samlinger flere ganger i året hvor historiefortellere tar oss gjennom lokal historikk i Son.

Historiske bygninger

Senteret består av tre bygninger, et slipp for trebåter og en museumshavn. Husene er Jostushuset, som er et fiskerhjem fra omkring 1750, den bevarte smia fra Sons gamle båtbyggeri og spøytehuset til Soon Brandvæsen. Kølabua som ligger ute på Sauholmen tilhører også senteret, og her fortelles historien om de lokale fiskerne og fisket i Oslofjorden. I smia er det skiftende utstillinger som omhandler livet i Son slik det var i gamledager.

Barnas samlingspunkt

Med unntak av perioden jul til vinterferie er det barneaktiviteter på kystkultursenteret hver lørdag og søndag. Barna kan male masker, porselensfigurer, skjell, skattekiste og penal, eller snekre sin egen trebåt, støpe sitt eget tinnsmykke eller bare kose seg med varm sjokolade med krem. På sommer’n har vi åpent onsdag til søndag. Da har vi også krabbefiske på brygga og sjørøvershow med Alex og Snuppa. På vinterstid bytter Alex ut sjørøverhatten med nisselua og ønsker barna velkommen til å lage julegaver.

Medlem i Vestby Næringsforum


Del dette stedet
Bilder
sonkystkultursenter_fasade
sonkystkultursenter_historie
sonkystkultursenter_inne
sonkystkultursenter_barneaktiviteter
sonkystkultursenter_baatlaging
sonkystkultursenter_sjorover
Detaljer
Kart
Hva skjer her
Du vil kanskje også like disse arrangementene.
Son Kystkultursenter inviterer alle barn på morsomme aktiviteter på brygga i Son. Barna kan male masker, porselensfigurer, skjell, skattekiste og penal, eller snekre sin egen trebåt, støpe sitt eget tinnsmykke eller bare kose seg med varm sjokolade med krem eller verdens beste rømmevafler i Son. Åpningstider nå på vinteren er lørdag og søndag fra 12:00-16:00.